آیا واقعا مدیریت زمان بیهوده است؟
آیا واقعا مدیریت زمان بیهوده است؟
هر ایرانی، یک شکست خورده در مدیریت زمان و برنامه ریزی!
اگر بخواهم بدون اغراق بگویم، تقریبا همه تجربه برنامه ریزی شکست خورده را داشتهایم. روزی از روزها پر از انرژی و انگیزه بودیم و به واسطه مطالب انگیزشی که خواندهایم و یا کلیپهای انگیزشی که دیدهایم، تصمیم به برنامه ریزی گرفتهایم. لیست کارهایمان را نوشتهایم تا از شنبه شروع به برنامه ریزی کنیم. شنبه از راه می رسد و بعد از مدتی ( چه بسا همان روز ) دست از این کار میکشیم چرا که فکر می کنیم این کار هیچ نتیجهی خاصی ندارد و دوباره روز از نو، روزی از نو.
در این مقاله قصد دارم به شما دیدگاهی بدهم تا باورتان نسبت به مدیریت زمان تغییر پیدا کند. در مقالات بعدی به طور مفصل به این بحث مهم میپردازم.
برنامه ریزی چی نیست؟
از هرکسی بپرسید، ممکن است تعریف به خصوصی از برنامه ریزی و مدیریت زمان داشته باشد. اما در حالت کلی یک تعریف واحد برای این مفهوم وجود دارد:
مدیریت زمان یعنی پروسه نظم بخشیدن و برنامه ریزی برای انجام هرکار در زمان خاص خودش
با توجه به این تعریف میخواهم سوالی از شما بپرسم: « آیا تا به حال به این فکر کردهاید که همه ما 24 ساعت زمان داریم. پس چرا یک نفر میشود بیل گیتس، استیو جابز، ایلان ماسک، جف بیزوس و … اما یک نفر هم هیچ دستاورد خاصی در زندگی خود ندارد؟» تفاوت در مدیریت کردن درستِ زمان است.
افراد موفق به خوبی از این منبع محدود خود، یعنی زمان، استفاده میکنند و سعی میکنند حتی دقیقهای را به بطالت نگذرانند.
به گمان خیلیها برنامه ریزی به این معنی است که ما مثل یک ربات خشک و بی روح، زمان مان را مدیریت کنیم و جز رسیدگی به کارهای خودمان، هیچ کار دیگری انجام ندهیم. در صورتی که به هیچ وجه اینطور نیست. برنامه ریزی درست به این معنی است که ما زمان را برای مهم ترین کارهای خود خالی بگذاریم تا با مسائل حاشیهای تلف نشود.
مزایای مدیریت زمان
- انجام کارهای بیشتر در زمان کمتر
- کارآیی و بهره وری بیشتر
- وجه تمایز بین رقبا
- ایجاد فرصت بیشتر برای کارهای مهم
- کار با کیفیت
- نظارت بیشتر روی فعالیتها
- آگاهی به این که در مسیر اهداف مان هستیم یا نه
- زودتر رسیدن به هدف
- و …
اگر مدیریت زمان نداشته باشیم چه؟
روی صحبت من در این قسمت از مقاله با کسانی است که زندگی هدفمندی دارند و هرروز برای رسیدن به هدف خود در زندگی تلاش میکنند. کسی که هیچ هدفی ندارد، طبیعتا نیازی به مدیریت زمان ندارد چرا که برایش کاربردی ندارد.
برای رسیدن به هدف باید از منابع مختلفی که در اختیار داریم، به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم. منابعی مثل: پول، ارتباطات، انرژی و … . یکی از مهم ترین این منابع، زمان ماست که اگر بلد نباشیم چطور آن را به درستی مدیریت کنیم، باید قید هدف مان را به معنای واقعی بزنیم.
تصور کنید که شما هدفی را برای خود در نظر گرفتهاید اما به جای وقت گذاشتن روی آن هدف، وقت خود را با گشت و گذار در اینترنت و شبکههای اجتماعی به بطالت میگذرانید. این سبک زندگی نشان دهنده این است که شما زمان تان را به درستی مدیریت نمیکنید. آیا با این شرایط، رسیدن به هدف ممکن است؟ بعید میدانم.
نتیجه گیری
زمان، مهم ترین منبع ما برای طی کردن مسیر زندگی است. اگر که بلد نباشیم چطور آن را مدیریت کنیم، در آخر چیزی جز حسرت برایمان نخواهد ماند. چرا که این منبع تجدید ناپذیر است و محدود. اگر از دست برود، دیگر هیچ وقت باز نخواهد گشت.
در روزهای آینده منتظر مطالب مفصل تر در این زمینه باشید…
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
5 گام برای نوشتن لیست برنامه ریزی + سوالات متداول و نکات مهم
1.14k بازدید
-
چگونه به برنامه ریزی خود پایبند بمانیم؟ 4 راهکار موثر
954 بازدید
-
بهترین تکنیک اولویت بندی کدام است؟
1.01k بازدید
-
مواردی که وقتمان را تلف می کنند
1.58k بازدید
-
چگونه با قاتل زمان برخورد کنیم؟
1.69k بازدید
-
5 گام مدیریت زمان و برنامه ریزی حرفه ای
2.45k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید