قاتل شناسایی شد
قاتل شناسایی شد
عموما افرادی که همه فن حریف و اصطلاحا آچار فرانسه خطاب میشوند، محبوب دل خیلیها هستند. حتما در اطرافتان فردی را دیدهاید که حسابی سرش شلوغ است و وقت سر خاراندن ندارد. تماسها را یکی پس از دیگری پاسخ میدهد. کاری را انجام میدهد و در حین انجام آن، کار دیگری را شروع میکند. پای سیستم یا لپتاپ حسابی درگیر است و همزمان گوشی موبایلش زنگ میخورد. گردن را کج کرده، گوشی را بین سر و شانهاش میگذارد و مشغول صحبت میشود. از آن طرف مشغول تایپ کردن هم هست. وقت ناهار شده و مشغول خوردن است اما فرصت را برای چک کردن اینستاگرام غنیمت میداند. با این توجیه که از زمانش نهایت بهره را میبرد.
این افراد عاشق این هستند که از طرف دیگران بابت این ویژگی شخصیتیشان مورد تعریف و تمجید واقع شوند. به مرور زمان عاشق این میشوند که کارهای مختلف را در لحظه به صورت همزمان انجام دهند. در این مقاله میخواهم دیدگاه علم در رابطه با این ویژگی افراد را با شما به اشتراک بگذارم.
واقعیت این است که مغز ما برای انجام چندکار همزمان طراحی نشده است. وقتی ما در حال انجام چند کار هستیم، اصطلاحا داریم مالتی تسکینگ ( multi-tasking ) یا چندکارگی میکنیم. انجام چندکار به صورت همزمان برای مغز ما غیرممکن است.
شاید این جمله برای شما خیلی آشنا باشد که خانمها با افتخار میگویند: ما میتوانیم چند کار را همزمان انجام بدهیم. آشپزی کنیم، بچه داری کنیم، پای تلفن با جاریجان غیبت کنیم و …
غافل از اینکه مغز اصلا قادر به تمرکز در لحظه روی چندکار نیست. مغز ما از کاری به کار دیگر سوئیچ میکند. یعنی توجه و تمرکز از روی یک کار برداشته میشود و همان توجه روی کار بعدی میرود. این سرعت سوئیچ کردن در خانمها بیشتر از آقایان است و به اشتباه بر این باورند میتوانند همزمان روی چندکار تمرکز و توجه داشته باشند.
طی تحقیقاتی که در دانشگاه استنفورد انجام شده، محققان به این نتیجه رسیدهاند که انجام دادن چندکار همزمان، کارآیی کمتری نسبت به انجام دادن یک کار به صورت منفرد دارد. در ادامه این تحقیقات آمده است: افرادی که در معرض بمباران اطلاعات و چند وظیفه هستند، نمیتوانند به درستی از کاری به کار دیگر سوئیچ کنند. در حالی که افرادی که پس از اتمام یک وظیفه یا کار به انجام کار دیگر مشغول میشوند، راحتتر این انتقال را انجام میدهند.
با این حال شاید کسانی را بشناسید که همچنان اصرار به مالتی تسکینگ دارند. تحقیقات نشان داده افراد به اصطلاح heavy multi-task یا کسانی که عاشق چندکار انجام دادن هستند، به نسبت کسانی که اصلا دوست ندارند چندکار روی سر آنها بریزد، در شرایط کاری مالتی تسکینگ، عملکردی به شدت کم کیفیت دارند. مالتی تسکرها ( کسانی که عاشق مالتی تسک هستند ) به این دلیل که نمیتوانند افکار خود را به درستی سازماندهی کنند و از کاری به کار دیگر سوئیچ کنند، عملکردشان به نسبت مونوتسکرها ( کسانی که یک کار را در زمان مشخص انجام میدهند ) بسیار ضعیفتر است. واقعیت این است که مغز ما توانایی تمرکز روی یک کار یا مساله را دارد و هروقت که بخواهیم روی دو یا چند کار تمرکز کنیم و حواس خود را بگذاریم، کار را به بدترین شکل ممکن انجام میدهیم.
مالتی تسکینگ، قاتل IQ
تحقیقات دانشگاه لندن نشان داده که مالتی تسکینگ نمره IQ شما را به طور متوسط 15 نمره کاهش میدهد! یعنی تاثیری مشابه مصرف ماریجوانا یا چند شب بیدارخوابی!
مالتی تسکینگ کیفیت هوش را تا متوسط کیفیت هوش یک کودک هشت ساله کاهش میدهد. از این به بعد وقتی کاری را آغاز کردید و درگیر چندکارگی ( مالتی تسکینگ ) شدید، بدانید که در انتها هوش شما به اندازهی هوش یک کودک هشت ساله شده است!
آسیبهای مغزی ناشی از مالتی تسکینگ
چند روز پیش این تحقیق را که در ادامه به آن اشاره میکنم، در صفحه شخصی خودم در اینستاگرام ( برای مشاهده اینجا کلیک کنید )، استوری کردم و با واکنشهای جالبی روبرو شدم. خیلیها در جواب به من قول دادند که مالتی تسکینگ را کنار بگذارند.
واقعیت این است که محققان بر این باور بودند که آسیبهای ناشی از مالتی تسکینگ روی مغز دائمی نیست و این آسیبها گذرا هستند. اما طی تحقیقاتی در دانشگاه ساسکس انگلستان، افراد مختلف را در معرض مالتی تسکینگ قرار دادند و در حین مالتی تسکینگ، ذهن آنها را در معرض MRI قرار دادند. مشخص شد که این افراد تراکم بافتی کمتری در قسمت قشر جلویی مغز ( Anterior Cingulate Cortex ) دارند. این ناحیه وظیفه تعادل احساسی و واکنشهای عاطفی را بر عهده دارد.
وقتی اعتیاد به مالتی تسکینگ داشته باشید، عملا تمرکز، سازماندهی افکار و توجه به مساله یا کاری خاص، برای شما به شدت دشوار است. Talent smart بیش از یک میلیون را مورد آزمایش قرار داد و به این نتیجه رسید که %90 از اجرا کنندگان برتر ( خوانندگان، سخنرانان، مجریان و … ) EQ یا هوش هیجانی بالایی دارند. این یعنی اگر درگیر مالتی تسکینگ باشید نه تنها IQ بلکه EQ خود را نیز تحت تاثیر قرار دادهاید.
با توجه به تحقیقات صورت گرفته، به این نتیجه میرسیم که مالتی تسکینگ نه تنها به عملکرد ما آسیب میزند بلکه مغز ما را هم به شدت آسیبزا میکند.
چارهی کار چیست؟
یک بار برای همیشه باید تصمیم بگیریم تا عادت به مالتی تسکینگ را ترک کنیم. بهترین راه برای این کار، مدیریت بهتر زمان و جلوگیری از عوامل حواسپرتی است. ضمن اینکه 3 استراتژی زیر به شما کمک میکند تا از شر مالتی تسکینگ خلاص شوید:
-
کارهای خود را اولویتبندی کنید
در هنگام برنامهریزی اکثرا لیستی از کارهایشان مینویسند و طبق همان لیست پیش میروند. این افراد اگر در انتهای روز، عملکرد خود را چک کنند به این نتیجه میرسند که معمولا بازدهی خیلی کمی در عملکرد خود داشتهاند. به این دلیل که اولویت بندی مهمترین رکن برنامهریزی است.
وقتی کارهای خود را اولویتبندی میکنید، عملا کارهای فرعی را کنار زدهاید و تمام حواس و توجهتان به اولویتهایتان است. با این کار میدانید که چه چیزهایی را میتوانید اولویتبندی نکنید و فقط در وقت اضافه به آنها رسیدگی کنید.
-
عوامل حواسپرتی را حذف کنید
وقتی کار مهمی را شروع میکنید، حذف عوامل حواسپرتی قبل از شروع کار قرار میگیرد. برای مثال وقتی هنگام مطالعه هستید، موبایل شما قویترین عامل حواسپرتی محسوب میشود. برای مدیریت کردن بهتر آن باید موبایل را دور از دسترس قرار داد. شاید باورتان نشود اما این مساله بارها من را در برابر عامل حواسپرتی مثل موبایل، ایمن کرده است. هنگام انجام مهمترین کارهایم، موبایل را یا در کمد و یا کابینت میگذارم تا در دورترین نقطه ممکن باشد و دسترسی به آن کمی زمانبر باشد.
پس هنگام کار، هرچیزی که احتمال میدهید حواس شما را پرت کند، حذف کنید تا با ذهنی آسوده و متمرکز کار خود را انجام دهید و در آن بازدهی بالایی داشته باشید.
-
استفاده از کاغذ و قلم
کاغذ و قلم جزئی از اعضای بدن من محسوب میشوند که همیشه همراه من هستند! وقتی کاری را شروع به انجام دادن میکنم، حتما یک تیکه کاغذ کنار دستم میگذارم. دلیل این کار این است که مغز ما دائم در حال فکر کردن به مسائل مختلف است. ما توانایی متوقف کردن این افکار را نداریم اما میتوانیم به خوبی آنها را مدیریت کنیم.
برای این کار کافیست هر فکری که به ذهنتان خطور کرد را روی کاغذ بیاورید. چرا که لا به لای این افکار، ایدههای نابی به ذهن ما خطور میکنند که اگر آنها را یادداشت نکنیم، به احتمال زیاد به فراموشی سپرده میشوند.
نوشتن باعث میشود با یک تیر چند نشان را بزنیم. با این کار ایدههای ما نمیسوزند، تنشهای ذهنی ما کم میشوند و با تمرکز بیشتر میتوانیم کارمان را ادامه دهیم.
-
انتخاب موسیقی خوب، تمرکز بیشتر
گوش دادن به موسیقیهای آرام، صدای طبیعت و یا موسیقی مدیتیشن میتواند به تمرکز بهتر ما کمک شایانی بکند.
برای درک بهتر این مطلب میتوانید پست من در اینستاگرام را ببینید تا به طور کامل با این موضوع آشنا شوید. ( برای مشاهده اینجا کلیک کنید )
سخن پایانی
مهم این نیست که شما چقدر کار می کنید بلکه مهم این است که چقدر خوب آن را انجام می دهید و آن چیزی مهم است که در پایان روز به صورت کامل انجام داده اید.
امروزه تمام دنیا کمر همت بسته تا حواس ما را به خود پرت کند. اگر ما خود را در برابر این حواسپرتیها گارانتی نکنیم، تلاشها و زحماتمان بیهوده خواهند بود. چرا که بازدهی به شدت پایینی خواهیم داشت.
توصیه من به شما
تاکید میکنم که حتما محصول “چگونه حواسمان را جمع کنیم؟” را که به تازگی رونمایی شده، تهیه کنید. از آنجا که مطالب این محصول به خود من و کسانی که این محصول را تهیه کردهاند، در تمرکز بهتر کمک زیادی کرده است، به این محصول اعتماد کامل دارم و به همین دلیل گارانتی بازگشت وجه برای آن در نظر گرفتم تا بدون هیچ ریسکی بتوانید آن را تهیه کنید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
5 گام برای نوشتن لیست برنامه ریزی + سوالات متداول و نکات مهم
1.11k بازدید
-
چگونه به برنامه ریزی خود پایبند بمانیم؟ 4 راهکار موثر
909 بازدید
-
بهترین تکنیک اولویت بندی کدام است؟
963 بازدید
-
مواردی که وقتمان را تلف می کنند
1.55k بازدید
-
چگونه با قاتل زمان برخورد کنیم؟
1.64k بازدید
-
5 گام مدیریت زمان و برنامه ریزی حرفه ای
2.03k بازدید
16 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از این محتوای عالی و در کنار محتوا چقد نوشتار ساده و مخاطب پسند و خوش فهم بود🌹🌺
امان از مالتی تسکینگ .
به نظرم کار با تکنولوژی توی زندگی امروزه مون ما رو عادت به چندکارگی میده .
متهم اصلی به نظرم همین تکنولوژیه
ممنون از توجه و همراهی شما
ممنون از این محتوای عالی و در کنار محتوا چقد نوشتار ساده و مخاطب پسند و خوش فهم بود🌹🌺
امان از مالتی تسکینگ .
به نظرم کار با تکنولوژی توی زندگی امروزه مون ما رو عادت به چندکارگی میده .
متهم اصلی به نظرم همین تکنولوژیه
ممنون از توجه و همراهی شما
ممنون از محتوای عالی وکاربردی کا عادتهای غلط را کنار بزاریم چندتا کار را همزمان باهم انجام ندیم ومالتی تسکنیگ انجام ندیم
درود به شما، بهتون تبریک میگم که اهل رشد و آموزش هستید
ممنون از محتوای عالی وکاربردی کا عادتهای غلط را کنار بزاریم چندتا کار را همزمان باهم انجام ندیم ومالتی تسکنیگ انجام ندیم
درود به شما، بهتون تبریک میگم که اهل رشد و آموزش هستید
سلام. ممنون از متن خوبتون. من هم جزو حوای پرتهاوبی قرارها هستم وبااین که می دانم بایدچه کنم تابه حال درست وحسابی اجرایی نکرده ام.
سلام، امیدوارم مطالب این مقاله برای شما موثر بوده باشه خانم واحدی. مرسی از همراهی شما
سلام. ممنون از متن خوبتون. من هم جزو حوای پرتهاوبی قرارها هستم وبااین که می دانم بایدچه کنم تابه حال درست وحسابی اجرایی نکرده ام.
سلام، امیدوارم مطالب این مقاله برای شما موثر بوده باشه خانم واحدی. مرسی از همراهی شما