قربانی سرنوشت هستیم یا خالق آن؟
بیاید امروز به یک نکته خیلی مهم بپردازیم. بیاید ببینیم که ما قربانی سرنوشت هستیم یا خالق آن؟
متاسفانه بیش از 95 درصد جامعه انتخاب میکنند تا قربانی سرنوشت خویش باشند. آنها نمیتوانند سرنوشت خودشان را خلق کنند و دستاوردهای بزرگی داشته باشند.
در این مقاله همراه من باشید تا به بررسی این نوع طرز فکر بپردازیم.
طرز فکر قربانی
انسانهای قربانی انسانهایی هستند که خودشان را قربانی سرنوشت میدانند. آنها محرک های بیرونی را دلیل حال بد خود میدانند. در واقع این نوع طرز فکر همیشه دنبال مقصر است.
انسانهای با طرز فکر قربانی هیچ وقت نمیتوانند اثرگذار باشند، دستاوردهای بزرگ داشته باشند، از پس چالشهای بزرگ زندگیشان بربیایند. انسانهای قربانی کل عمر خود را دنبال یک عامل بیرونی هستند تا حال خود را خوب کنند.
سوالاتی که ورد زبان این دسته از آدم ها هست شامل:
👈 چرا من؟
👈 چرا این اتفاق باید برای من میفتاد؟
👈 همش تقصیر فلانیه.
👈 تا کی قراره این وضعیت ادامه پیدا کنه؟
👈 و…
اگر خودتان یا اطرافیانتان دائما چنین سوالاتی را از خودتان میپرسید پس نیاز دارید تا با تغییر سوالات خود، طرز فکر خود را نیز تغییر دهید.
در شرایط سخت اغلب انسان ها طرزفکر قربانی را انتخاب میکنند. انسان قربانی بازیچه سرنوشت است نه بازیگر آن.
در شرایطی که ویروس کرونا تمام دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده، شاهد اتفاقات عجیب و غریب زیادی هستیم. از شکست سنگین کسب و کارهای بزرگ گرفته تا شکست بنیان خانواده، همه و همه تحت تاثیر این شرایط قرار گرفتهاند.
شرکت های صادراتی چینی بر این باورند که دنیا بهم ریخته و صادرات ما دچار مشکل شده است. آنها با هوشمندی تمام تصمیم بر این گرفتهاند تا روی کشورهایی کار کنند که شیوع این بیماری در حداقل خود قرار داد. در واقع به جای اینکه خود را قربانی شرایط موجود بدانند، در حال خلق سرنوشت خود هستند.
درست است که این ایده خروجیهای قبل را ندارد اما از یک جا نشستن و غر زدن خیلی بهتر است.
کسانی که خالق سرنوشت خود هستند، از مسئولیت پذیری بالایی برخودار هستند. آنها میدانند که طرح چنین مسائل و سوالاتی چیزی را حل نمیکند و چه بسا باعث بدتر شدن اوضاع هم میشود. آنها سعی میکنند با طرح سوالاتی بهتر به خودشان کمک کنند تا اثرگذارتر باشند. سوالاتی از قبیل:
👈 برای حمایت از دیگران چه کاری میتونم انجام بدم؟
👈 چگونه از این شرایط بهترین استفاده رو داشته باشم؟
👈 چگونه در این شرایط بهترینِ خودم باشم؟
👈 چطور میتونم رو به جلو باشم؟
👈 چطور میتونم نزدیکانم رو بهتر درک بکنم؟
یکی از دوستانم صاحب کسب و کاریست و در این شرایط به شدت آسیب دیده است. چندین روز پیش از او پرسیدم: به نظر خودت الان چه کاری میتوانی انجام بدهی تا از رقبای خودت پیش بیفتی؟ در جواب من گفت: الان کی فکر پیش افتادنه؟ همهی صاحبان کسب و کار کم آوردن.
گفتم: دقیقا الان همه ترمز کردن اما تو گاز بده. الان بهترین موقعیته تا بستر آنلاین کارت رو راه بندازی و افت فروش خیلی کمتری داشته باشی!
میبینید؟ متاسفانه اکثر ما انسانها انتخاب میکنیم تا قربانی باشیم و به این انتخاب آگاه نیستیم. طرز فکر قربانی هیچ فایدهای ندارد جز اینکه باعث میشود ما اهمال کاری و تنبلی کنیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
5 گام برای نوشتن لیست برنامه ریزی + سوالات متداول و نکات مهم
1.08k بازدید
-
چگونه به برنامه ریزی خود پایبند بمانیم؟ 4 راهکار موثر
864 بازدید
-
بهترین تکنیک اولویت بندی کدام است؟
922 بازدید
-
مواردی که وقتمان را تلف می کنند
1.54k بازدید
-
چگونه با قاتل زمان برخورد کنیم؟
1.6k بازدید
-
5 گام مدیریت زمان و برنامه ریزی حرفه ای
1.85k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید