چگونه هدف گذاری کنیم؟
چگونه هدف گذاری کنیم؟
در مقالهی ” هدف چیست و چگونه هدفمند زندگی کنیم؟ ” بررسی کردیم که چرا باید هدف گذاری کنیم و گفتیم که چرا بیشتر افراد حاضر به این کار نیستند.
برای مطالعه اینجا را کلیک کنید.
در این مقاله همراه من باشید تا یکی از معروف ترین روشهای هدف گذاری را باهم بررسی کنیم و در آخر می رویم سراغ چند سخن از بزرگان در رابطه با هدف.
تحقیقات نشان می دهند 97 درصد انسان های دنیا هیچ هدفی در زندگی ندارند. پس به شما تبریک می گویم که تصمیم گرفته اید جزو آن 97 درصد نباشید.
مطالعاتی که در بهترین دانشگاههای دنیا صورت گرفته، گویای این است که تمام مردان و زنانی که به موفقیت های بزرگ دست پیدا کرده اند مصرانه به دنبال هدف خویش بوده اند.
این بحث که چگونه هدف خود را انتخاب کنیم، رابطه مستقیم با دستیابی به آن دارد. هدفی که اعتبار کمی داشته باشد به زودی کمرنگ می شود و در وسط راه رسیدن به آن متوقف می شویم. بعضی اوقات ما اهداف را با ارزش ها اشتباه میگیریم. ابتدا باید بدانم که تفاوت این دو چیست.
ارزش: همان چیزی است که ما برای رسیدن نهایی به آن ها تلاش کرده و اهدافمان را در مسیر کامل شدن ارزشهایمان انتخاب میکنیم. ما همین الان هم بسیاری ارزش های خود را می دانیم. مثلا خوشبختی، آرامش، مهربانی، رشد و …
هدف: همانطور که گفتیم هدف وضعیتی است که میخواهیم در آینده داشته باشیم. منظور از این وضعیت شرایط مادی، معنوی، جسمی، تحصیلی و شغلی، اجتماعی و… میباشد.
معیار تعیین اهداف
ابتدا باید هدفی را که می خواهیم انتخاب کنیم ببینیم آیا ارزش رسیدن دارد یا نه. منظور اینکه ببینیم آیا این اهدافی که انتخاب کرده ام مرا به ارزش هایم می رساند یا نه. گزینش این هدف ضرورت دارد؟ آیا من نیاز به رسیدن این هدف دارم؟ آیا این هدف واقعا ارزشمند است؟
در روانشناسی هدف، کلمه انگلیسی SMART ( به معنی باهوش ) پایهی انتخاب هدف است. به این صورت که هر حرف این کلمه ابتدای کلید واژه های انتخاب هدف است:
در واقع وضعیتی است که میخواهیم در آینده داشته باشیم. منظور از این وضعیت شرایط مادی، معنوی، جسمی، تحصیلی و شغلی، اجتماعی و… میباشد.
- Specific = S : هدف باید مشخص و معین باشد. ( شغل حسابداری )
- Measurable = M : قابل اندازه گیری باشد. یعنی حتی مختصات آن را هم بتوان از همین حالا تعیین کرد. ( شغل حسابداری با ماهی 15 میلیون درآمد)
- Attainable = A : هدف قابل دسترسی و در دسترس باشد. ( منظور این است که خیالی نباشد مثل: میخواهم اولین نفری باشم که به کره مریخ پا میگذارم )
- Relevant = R : هدف مطابق با علاقه و خواست ما باشد. ( من به شغل حسابداری علاقه دارم نه فروشندگی )
- Time-Bounded = T : در بازهی زمانی مشخص تعیین شود و دستیابی به آن محدود به زمان باشد. ( می خواهم به عنوان حسابدار با ماهی 15 میلیون تومان تا دو سال آینده دست پیدا کنم )
بزرگان در رابطه با هدف چه می گویند؟
دالایی لاما، رهبر بوداییان تبت: من معتقدم واقعی ترین هدف در زندگی، شاد بودن است. هسته وجودی ما قناعت است و من با توجه به تجربه ناچیزم دریافتهام، هرچه بیشتر به خوشحالی دیگران توجه کنیم، احساس خوب تری درونمان ایجاد میشود.
رالف اسمارت: باور دارم هدف از زندگی این است که به بهترین نسخه خودمان تبدیل شویم.
ناپلئون هیل: برای موفقیت تنها یک ویژگی است که باید داشته باشیم و آن مشخص بودن هدف برایمان، آگاهی از آنچه میخواهیم و یک میل شدید برای دستیابی به آن.
فردریش نیچه: اصولا زمانی پوچی برای چیزی معنا پیدا میکند که برای آن، هدفی تعریف کنیم و اگر بدانیم هدفی در کار نیست، به پوچی هم نخواهیم رسید.
آنتونی رابینز: تنها راه دستیابی به نیک بختی دراز مدت آن است که بر مبنای بزرگترین آرمانهای خود زندگی کنیم. یعنی هدف راستین خود را بشناسیم و بر پایهی آن به کنش بپردازیم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
5 گام برای نوشتن لیست برنامه ریزی + سوالات متداول و نکات مهم
1.08k بازدید
-
چگونه به برنامه ریزی خود پایبند بمانیم؟ 4 راهکار موثر
864 بازدید
-
بهترین تکنیک اولویت بندی کدام است؟
922 بازدید
-
مواردی که وقتمان را تلف می کنند
1.54k بازدید
-
چگونه با قاتل زمان برخورد کنیم؟
1.6k بازدید
-
5 گام مدیریت زمان و برنامه ریزی حرفه ای
1.85k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید